
Gülüş Tasarımı
İzmir Gülüş Tasarımı
İnsanlarda bıraktığımız ilk izlenim dişlerle başlar. Yapısal veya estetik bakımdan sorunlu olmayan dişlerin kişilerde yaratacağı özgüven farkı kuşkusuz çok önemlidir.
Sosyal hayatınızda eğer ağız ve diş hastalıkları nedeniyle kendinizi kötü hissediyor, başkalarının yanında doyasıya gülemiyorsanız çözüm sandığınızdan daha kolay! Artık günümüzde estetik diş hekimliği, gülüş tasarımı olarak adlandırılan faktörler sayesinde sizler de hayal ettiğiniz muhteşem gülüşlere kavuşabilirsiniz.
Gülüş tasarımı nedir?
Kişilerin sosyal hayatlarını güçlendirmek için, görüntü ve sağlık açısından yapılan birçok işlemin toplamına “gülüş tasarımı” adı verilir. Yapısı bozulan dişlerin, mevcut bakteri veya farklı sorunların yol açtığı diş eti hastalıklarının, hastanın ihtiyacı olan yöntemlerle, yüz hattına en uygun bir şekilde biçimlendirilmesi kolaylıkla uygulanmaktadır. Birçok farklı uygulamanın bütünü olarak görmeniz mümkündür.
Gülüş tasarımında neler yapılır?
Hastaların diş hekimi kontrolünde ortaya çıkacak sorunlara tanı konulması yapılacak ilk aşamadır. Ardından tamamen kişiye özel olarak bir tedavi şekli belirlenir.
Her hastanın cinsiyeti, ağız – diş sağlık durumu, yaşı ve tabii ki tedaviden ne bekledikleri aynı değildir. Yüz hatlarından, mevcut diş sağlığına kadar birçok faktör gülüş tasarımını ilgilendirmektedir. Hastalara genel olarak bleaching yani diş beyazlatma işlemi, dişlerin yapısal sorunlarının giderilmesi için implant, protez gibi uygulamalar yapılması, zirkonyum kaplama, porselen lamineler ve gerekiyorsa tel tedavisi (ortodontik) gülüş tasarımının kapsamları arasındadır.
İzmir gülüş estetiği nasıl yapılır?
Bu noktada ilk olarak hastanın beklentileri hekim tarafından dikkatle dinlenir.
Hekim tavsiyesi ile ihtiyaçlar kesin olarak belirlenir ve hastadan ölçüler alınır. Alınan ölçüler özel programlar sayesinde şekillendirilerek, gülüş tasarımı sonrasında hastanın nasıl bir görünüme sahip olacağı modelleme ile hastaya gösterilir.
Tedavi bittikten sonra hastanın sahip olacağı görünüme en yakın görünüm üzerinden hastanın fikirleri alınır, varsa istekleri dinlenir ve revizeler sağlanır.
Tüm tedavi planlaması tamamlandığında ilk olarak hastanın mevcutta varsa diş eti sorunları tedavi edilir. Eğer diş eksiği bulunuyorsa, implant veya farklı tedavi şekilleri ile bu eksiklikler giderilir. Tedaviler aşamalı olarak yapılır ve tamamlandıktan sonra diş beyazlatma aşamasına geçilir.
Daha sonra dişlerde yapısal ve görsel bozukluklar var ise özel olarak hazırlanan estetik kompozit dolgular sayesinde bunlar da çözümlenir. Eğer kompozit dolgular yetersiz kalırsa burada lamine kaplama veya zirkonyum kaplamalar devreye girer.